LaVoff
  • Home
  • Priser
  • Inför
  • Salongen
  • Bilder
  • Foder & tillbehör
  • Aktuellt

INFÖR BESÖKET

HITTA HIT


​ADRESS:
Kalkbruksvägen 7
Vagnhärad


LaVoff ligger på kortsidan
i samma vita byggnad som Besikta


Bild
Bild
Bild

HUNDAR


​​KLIPPNING
Inför klippbesöket är det klokt att borsta igenom och reda ut eventuella tovor på hunden. Då går besöket fortare och priset kan hållas nere.  Omfattande tovor och filtad päls avråder jag dock att försöka reda ut. Dels brukar det vara jobbigt och smärtsamt för hunden, och dels så ruggas pälsstrånas yta upp av detta, vilket gör att de snabbare tovar ihop igen.
​Då är det långt skonsammare att klippa ner och börja om, även om det måste bli ganska kort.
 "Ju mer päls man vill spara på sin hund, desto mer behöver man använda borsten"
På LaVoff badas alltid hunden noggrant med K9 Competition shampo och balsam innan klippning. Detta för att klippresultatet blir överlägset bättre då man klipper i absolut ren päls, men också för att minimera slitag på saxar och skär.
Vid klippning ingår kloklipp.

​
TRIMNING

I hundsammanhang betyder ordet trimma att pälsen plockas för hand, och är något som man gör på många strävhårshundar. Detta kräver att pälsen är mogen och att plockningen kan ske utan obehag för hunden. En nybadad strävhårspäls blir mjukare och mer svårplockad, så undvik att bada hunden de närmaste 1-2 veckorna innan besöket. Kloklipp ingår och hunden badas med fördel efter trimning om hundägaren vill och huden inte är irriterad.

TANDVÅRD
Reducering av tandsten, plack och bakterier görs på LaVoff med hjälp av en tyst, vibrationsfri ultraljudstandborste. Det förebygger tandproblem och får din hund att må bättre.
Tänderna rengörs på din hunds villkor så ju mer van din hund är vid att man tar på dess tänder och tandkött desto bättre resultat och lättare kommer det att gå. Öva den gärna genom att ta något gott på fingret och gnugga försiktigt runt i munnen som om du borstar tänderna. Har hunden tandsten på tänderna så behövs en mer grundlig behandling tills dess att tandköttet är friskt och tänderna så rena det går.
​
Viktigt att tänka på är att jag inte ställer några veterinära diagnoser och att du som hundägare är ytterst ansvarig för din hunds tänder. Jag berättar för dig vad jag ser när jag borstar men det kan finnas saker som jag inte ser så du bör alltid vara uppmärksam på din hunds andedräkt och beteende kring mat och munnen. Gå på regelbundna tandkontroller hos din veterinär med din hund.

KLOKLIPP
Långa klor påverkar hundens benställning och rörelser, och kan jämföras med att vi skulle gå i skor som är för små. -Det är obehagligt och rent smärtsamt i längden.
Hur ofta de behöver klippas är individuellt och varierar också lite efter årstid, men klipper man själv brukar jag råda att det görs varje till varannan vecka. Dvs lite men ofta. När man går och klipper klor hos mig brukar var 3:e - 4:e vecka vara rimligare, men som kompensation försöker jag då 
klippa dem så kort som möjligt.

Lite kloinformation
Innerst i klon finns pulpan. Den är omgiven av en seg, grå hinna som i sin tur skyddas av själva klon. Att klippa fram till den hinnan, eller delvis i den, gör inte att det blöder utan det är det man eftersträvar om man vill klippa dem så kort som möjligt. Ibland händer det dock att en yster hund skrapar bort det sista av den där hinnan redan mot golvet eller mattan då den är på väg ut och då blottas pulpan. Precis som om man klipper i pulpan så blöder det och kan se dramatiskt ut, men är inte farligt och slutar efter en stund. Blodet stillas fortare med hjälp av lite blodstoppspulver.

Om man klipper i pulpan, vilket i sig inte är något farligt, så blöder det direkt. Detta slutar efter en stund, men går fortare med lite blodstoppspulver på klospetsen. 

Det som hundar ibland känner och som gör att vissa rycker till just som klon klipps, är det tryck som blir i klon från klotången. En del hundar reagerar för varje klo, medan en del har några enstaka klor som är särskilt känsliga. Något som många hundägare noterat med ett "tänk att just den där tassen/klon reagerar han alltid på!"​

KATTER

Långhårskatter med tovor i pälsen behöver hjälp att få bort dessa. En del katter blir snabbt så desperata över tovorna att de drar loss dem själv, med sårskador som följd.

Då kattens hud är väldigt lucker och lätt går sönder, så bör de bara klippas med maskin, speciella kattskär och stor försiktighet. 

Om man vet med sig att man har en snäll och medgörlig katt, går det normalt alldeles utmärkt att klippa den på LaVoff istället för att gå till veterinären. Fördelarna är att katten slipper riskerna med att sövas, att det hela går fortare och inte minst att priset blir avsevärt lägre. Dessutom kan man också välja på att bara ta bort ev tovor eller att klippa ner hela katten, sk helklipp/ lejonklipp. Nackdelen är att om katten inte accepterar att klippas så får man helt enkelt avbryta pga att skade- och infektionsrisken är så hög med en arg katt. Händerna är mina verktyg som jag måste vara rädd om.
​

Notera att jag vill att kattägaren är med vid klippningen!
För till skillnad mot hundar så blir katter lugnare av att ägaren är med. Dessutom behövs fler händer, då katter som bekant inte alltid står kvar där man ber dem...
Bild
Hundar & katter på sidans bilder är klippta & fotade av mig, Josefine Stening
​För mer bilder, se LaVoff's facebooksida
  • Home
  • Priser
  • Inför
  • Salongen
  • Bilder
  • Foder & tillbehör
  • Aktuellt